luni, 8 noiembrie 2010

Prefectul duşmănos

Petre Ungureanu, prefect de Vâlcea, a folosit şase instituţii ale statului pentru a se răzbuna pe firmele care l-au incomodat în afaceri.

Prefectul judeţului Vâlcea, Petre Ungureanu, se foloseşte de instituţiile statului în scopuri personale, trimiţând controale la firmele de exploatare a materialului lemnos, care l-au incomodat. Astfel, vreo şase instituţii au fost trimise să “radă” societăţile comerciale Mirodcriss SRL, Balindru SRL şi Soficarm SRL, aflate în zona Voineasa – Obârşia Lotrului.

Petre Ungureanu îşi desăvârşeşte opera de vendetă personală cu aceia care l-au reclamat sau au deschis gura să vorbească despre neregulile săvârşite pe Valea Lotrului. Mai mult decât atât, una din aceste firme i-a dat prefectului cherestea pentru conacul său de la Bujoreni. Iar când a venit vorba să şi plătească, prefectul a „plătit” trimiţând controale care s-au lăsat cu amenzi drastice.

Anunţ triumfalist cu scopuri ascunse

Săptămâna trecută, prefectul Petre Ungureanu anunţa că “a intrat în tăietorii de lemne din păduri”. Dacă unii au răsuflat uşuraţi, crezând că se va mai pune stavilă la jaful calificat care se face în nordul judeţului, s-au înşelat. De fapt, prefectul a trimis Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ), Corpul de Control al Prefecturii, Serviciul Drumurilor Naţionale (SDN), Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV), Garda Financiară şi Autoritatea Rutieră Română (ARR) spre a lovi în firmele care-l deranjează direct. Astfel, cel care trebuie să vegheze la respectarea legii în judeţ poate fi acuzat de trafic de influenţă.

SC Balindru SRL şi cheresteaua lui Ungureanu

Comisia mixtă, avându-i ca membri pe cms. Ion Matei (IPJ), Dorel Constantinescu (Corpul de Control al Prefectului), Eugen Mănescu (SDN), Călin Croitoru (ITRSV), Valentin Oprea (Garda Financiară), Florinel Butnaru (ARR), a efectuat controlul amintit, din ordinul prefectului, la începutul lunii iunie. Una din firmele grav lovite de năpasta controlului de răzbunare a fost SC Balindru SRL.

Avându-l ca administrator pe Ioniţă Mirion, obiectul de activitate al firmei este exploatarea şi transportul materialului lemnos. În primăvara acestui an, prefectul Petre Ungureanu a luat cherestea de la această firmă pentru construcţia conacului său din Bujoreni (în spatele căruia se ascunde o altă “şmecherie prefecturală”).

Nu putem afirma că Petre Ungureanu a plătit sau nu cheresteaua, dar ne punem întrebarea de ce a trimis prefectul judeţului controlul împotriva lui Ioniţă Mirion? Cumva pentru că acesta a “avut îndrăzneala” să ceară banii (cam 200 de milioane de lei vechi) pe cei aproape 50 de metri cubi? Poate prezenta prefectul chitanţă şi factură care să dovedească legalitatea acestei afaceri?

Două transporturi pentru prefect
Am vrut să obţinem un punct de vedere de la administratorul firmei, dar acesta, când a auzit despre ce este vorba, a recunoscut doar că a avut mai multe controale pe cap, evitând să spună dacă prefectul a plătit cheresteaua.

“Nu mai are rost să avem astfel de discuţii acum!”, a comentat speriat, dar fără să nege, Mirion. Numai că şoferul care a transportat cheresteaua a recunoscut. “Da, domn’e, i-am dus! M-a pus să o las în depozitul firmei Wise, aflat pe drumul Râmnicu Vâlcea – Govora. Am dus două transporturi la distanţă de aproximativ două săptămâni. Cam 50 de metri cubi. Nu a vrut chitanţă, poate s-au întâlnit să plătească după aceea. Eu am făcut doar ce mi s-a spus”, a recunoscut şoferul Biţu. Controlul s-a soldat cu o amendă de zeci de milioane şi obligarea firmei la alte plăţi adiacente. Fără comentarii…

Soficarm SRL, controlată pentru că a reclamat
O altă firmă controlată din răzbunare este cea a inginerului silvic Gheorghe Deaconeasa. Pentru că prin sindicatul PROPACT (membru al comisiei de dialog în Ministerul Mediului) Deaconeasa a reclamat de la începutul anului şi până acum numeroase nereguli, Ungureanu “i-a făcut bucuria” unui control masiv. “De anul trecut se tot taie pe Valea Lotrului în neştire.

 Parcă suntem la balamuc, sunt câteva firme din Gorj care îşi fac de cap şi altele clientelare din Vâlcea. Luni de zile nu le-a văzut nimeni, iar acum controlul este trimis tocmai împotriva firmelor care au reclamat jaful”, a spus Gheorghe Deaconeasa.

Numeroasele tăieri ilegale săvârşite de la începutul anului şi până acum (cu care pretinde prefectul că se luptă de zor) au fost sesizate şi de Fundaţia “Guard Forest” care are în administrare – custodie situl Natura Parâng 2000 (adică o bună parte din pădurile Vâlcii), care i-a trimis prefectului mai multe plângeri şi memorii. Firmele din Gorj care au tăiat făcând jaf la drumul mare au fost ocolite de control. Una dintre societăţile comerciale “călcate” de instituţiile statului a fost şi SC Mirodcriss SRL, care fost şi ea “taxată”.

Sursa: http://www.indiscret.ro/

Un comentariu:

Anonim spunea...

De ce nu il baga nimeni la puscarie????????? Face abuz de putere...