luni, 8 noiembrie 2010

Afacerea Lahovary are secrete neştiute de DNA

Despre afacerea Lahovary, prin care Râmnicu Vâlcea pierdea în instanţă 18 hectare de intravilan în favoarea unor moştenitori ai boierului care nu a deţinut în realitate acest teren niciodată am fost prima publicaţie din ţară care a scris.

Ulterior au preluat subiectul şi colegi din presa centrală şi locală. Unii au făcut-o profesionist chiar dacă s-au inspirat din informaţiile publicate de noi. Nu îi acuzăm ci ne bucurăm pentru că interesul presei este să apere drepturile comunităţilor. Şi dreptul acestui oraş este de a nu ceda terenuri valoroase unor speculanţi din politică şi administraţie asociaţi cu avocaţi lipsiţi de scrupule, cu jurişti coruptibili, cu moştenitori prezumtivi şi cu alte lichele de tranziţie.

DNA a intrat pe fir

Direcţia Naţională Anticorupţie, care are se pare mereu de lucru în Vâlcea a prins din zbor informaţiile apărute în presă mai ales după ce subprefectul Anuţa Handolescu a susţinut o conferinţă de presă săptămâna trecută din care nimeni nu înţelegea pe cine protejează şi pe cine acuză. Aşa cum ne-am obişnuit cititorii am desfăurat o amplă anchetă jurnalistică pentru a afla părţile nevăzute ale acestei afaceri. Facem publice azi o parte din ele. Sunt informaţii utile şi procurorilor dar şi acelor aleşi locali care chiar vor să apere interesele statului, ale cetăţenilor.

Sunt informaţii utile acelor jurişti cu lefuri de la stat care nu au de gând să se vândă unor afacerişti dubioşi şi să pioardă procesele la comandă. Reamintim că legal un moştenitor poate revendica şi obţine până la 50 de hectare de teren arabil. Lahovary nu a deţinut terenuri forestiere. Iar un moştenitor nu poate obţine terenuri, să le vândă şi apoi să ceară în continuare iar totalul suprafeţelor vândute să depăşească 50 de hectare. De asemenea nimeni nu poate revendica terenuri pe care strămoşii săi le-au vândut.

Vânzările Lahovary-lor


André Lahovary, născut la 28 ianuarie 1948, BRF Snack, lgh. 203, 621 41
Visby.
Dominique Lahovary, născută la 6 apriie 1962, Bagarsvängen 6, 135 39 Tyresö
reprezentată de André Lahovary.
Olenka Lahovary Eriksson, născută la 22 august 1946, Vegagatan 6, 113
29, Stockholm,reprezentată de André Lahovary.
Catrine Lahovary, născută la 15 septembrie 1950, Erik Segersällsv. 9, 126
50 Hägersten reprezentată de André Lahovary.

Ce s-a vândut?


-un teren livadă, fîneţe şi pădure, în suprafaţă totală de 131.892,91 m.p.,
situat în extravilanul comunei Budeşti, jud.Vâlcea, nr.cadastral 1068, având
vecinătăţile: la Nord – drum exploatare, la Sud – Direcţia Silvică Vâlcea –
Ocolul Silvic Stoiceni, la Est – drum exploatare şi Direcţia Silvică Vâlcea
Ocolul Silvic Stoiceni şi la Vest – Cîndea Filofteia, Georgescu Petre,
Nuţă Florea, Idu Petre şi Bitică Ion;
- un teren livadă, în suprafaţă de 64.407,42 m.p., situat în extravilanul
comunei Budeşti, jud.Vâlcea, nr.cadastral 1067, având vecinătăţile: la Nord
– Durleci Emilian şi Izlaz comunal, la Sud – drum exploatare, la Est – drum
exploatare şi la Vest – Direcţia Silvică Vâlcea – Ocolul Silvic Stoiceni;
-un teren curţi construcţii şi arabil, în suprafaţă totală de 53.103,23
m.p., situat în intravilanul comunei Budeşti, jud.Vâlcea, nr.cadastral 1070,
având vecinătăţile: la Nord – Zotica Ion, Filip Dumitru, Tîlvîc Dumitru şi
moşt.def. Şopîrlă Dumitra, la Sud – Şcoala Generală Budeşti, Gherguş Petre,
Mirea Dumitru, SC Agroindcom SA, DJ 678 şi Consiliul Local Budeşti, la Est –
Şcoala Generală Budeşti şi SC Agroindcom SA şi la Vest – SC Agroindcom SA şi Nuţă Maria;
- una construcţie P+1E(conac), în suprafaţă construită la sol de 376,81
m.p., din cărămidă, acoperită cu tablă şi ţiglă şi
-una construcţie pătul, în suprafaţă construită la sol de 236,52 m.p., din
lemn, acoperită cu tablă, construcţii amplasate pe terenul descris la
punctul 3, înscris de Judecătoria Rm.Vâlcea, în cartea funciară nr.807, a
localităţii Budeşti.

Pentru imobilul - Moşia Lahovary, situat în jud.Vâlcea, compus din terenuri în punctul « Brânduşari » în suprafaţă de cca 14.5 Ha şi terenuri în punctul « Lunca » în suprafaţă de cca 17.5 Ha, terenuri ce pot fi situate şi în alte puncte (zone) a existat doar o promisiune de vânzare.

Iniţial totul a fost promis domnului inginer Mirea (0744821672 sau 0250760604), care cu siguranţă va putea oferi mai multe informaţii anchetatorilor.

În 2004 a apărut Dănuţ Tâlvâc, actualmente domiciliat în SUA care a făcut o ofertă directă mai mare iar Mirea a pierdut afacerea. Cei care vor ancheta ar putea apela la SRI sau la alte servicii pentru a afla date interesante despre Dănuţ Tâlvâc. Acesta din urmă a acţionat prin interpusul său Emilian Zaharia, din Râmnicu Vâlcea, domiciliat într-un imobil din zona centrală. Acesta cunoştea metodele prin care actele se puteau încheia mai repede şi aprobările să fie obţinute mai uşor.

De el s-au folosit soţii Tâlvâc (Dănuţ şi Vasilica) cu domiciliul în Bucureşti dar şi în SUA. Domnul Tâlvâc a descoperit că suprafaţa rămasă nerevendicată ar putea fi dobândită prin anumite manevre în Râmnicu Vâlcea, aproape de zona de agrement din Ostroveni, dacă ar putea face rost de complicitatea unor funcţionari publici şi aleşi locali. Aşa s-a ajuns ca Andre Lahovary să apeleze la cunoscuta familie Ungureanu. Capul ei, Petre Ungureanu, politician migrator şi deputat în acea perioadă ştia bine „joaca“ prin instanţe cu revendicări şi terenuri ale statului.

Afacerea Corbeanca

Procurorii care mai au timp ar putea să cerceteze colateral şi afacerea Corbeanca. Un dosar cu interese fantastic de mari ţinând cont de valoarea de piaţă a terenurilor. Aici sunt implicate mai multe nume sonore din România iar Andre Lahovary este reprezentat de aceeaşi doamnă Anca Ungureanu, soţia lui Petre Ungureanu [...]. Documente şi informaţii pe care nu le putem face publice au luat deja calea Procuraturii Generale, a DNA şi a Ministrului Justiţiei. Aşteptăm răspunsul şi reacţia acestor instituţii.

sursa: http://www.primarivalceni.ro/
Iniţial s-au vândut următoarele suprafeţe:
Vînzătorii:

Niciun comentariu: